YEŞİL ÇAY HEM DİŞ HEMDE DİŞETİ DOSTU


Çay hayatımızın vaz geçilmezlerinden biri olmayı başarmış bir ürün  uzmanlar gün içerisinde düzenli yeşil çay içilmesi diş ve dişetlerinin sağlıklı olmasını sağladıklarını belirtiyor.

Yapılan araştırmalarda 940 erkeğin dişeti sağlığı analiz edildi ve düzenli olarak yeşil çay içen erkeklerin dişetleri daha az içenlere oranla daha sağlıklı olduğu tespit edildi.

Amerikan Periodontoloji Akademisi'nin resmi yayını olan Periodontoloji dergisinde yayınlanan çalışmaya göre  Yeşil çayın içerisindeki katesin maddesi ağzımızda bulunan bakterilerin yok olmasını sağlamakta.
Dişeti hastalığı, dişetlerini ve dişlerin kemik desteğini etkileyen kronik inflamatuvar hastalıktır ve diyabet, kalp ve damar hastalıkları gibi diğer hastalıkların ilerlemesiyle bağlantılıdır.

Texas Üniversitesi Sağlık Bilimi Merkezi'nden Dr. David Cochran, "Peridondistler sağlıklı dişetlerinin sağlıklı bir vücuda sahip olmada çok önemli olduğuna inanıyorlar. Dişeti sağlığının önemini göstermek için düzenli yeşil çay içilmesine benzer  basit yollar bulunlıdır. Dişeti sağlığının genel sağlığa yararları da zaten biliniyordu" diye konuştu.

Yorumlar